dinsdag 8 mei 2018

Dag 10 - Aken-Stolberg - 22 km

We hebben vanochtend even moeite om in Aken de E8 markering te vinden. We hebben geen idee hoe die er uit ziet. Maar we vinden hem aan de rand van de stad. We lopen tegengesteld aan de Jacobsweg. Het voelt goed om nu eindelijk een wandelroute te lopen waar we de kans lopen om ook andere wandelaars te zien. Al gebeurt dat vooralsnog niet.
Deze route is beter aangegeven dan de GR5, en dat loopt veel relaxter. Ad hoeft niet steeds zijn telefoon te raadplegen. Het eerste stuk na Aken gaat door een mooi en rustig bos. Geen fietsers meer....


Als we Kornelimünster binnenlopen komen we langs een kleine Jacobuskapel. Hij is open, en er ligt zelfs een stempel voor pelgrims.
Verderop is de abdij van Kornelimünster.


Richting Hahn lopen we over de Vennbahn, een van de langste spoorwegfietspaden in Europa. Het verbindt België, Luxemburg en Duitsland met elkaar vanaf Aken.


Morgen nemen we een vrije dag in Stolberg. We hebben daar een huisje gehuurd voor 2 nachten. Het probleem van de dag is nu hoe we het regelen met boodschappen omdat er in Stolberg geen winkels zijn en we moeten toch eten.... In Kornelimünster kopen we bij een bakker broodjes voor de lunch. En broodjes voor het ontbijt voor morgen. We besluiten in Hahn boodschappen te doen voor vanavond. Daar is een supermarkt  die een kilometer van onze route ligt. Omlopen is geen probleem, alleen het extra gewicht in de rugzak  is wat minder. Gelukkig hoeven we vanaf de supermarkt nog maar 4 km naar ons einddoel van vandaag.
We hebben inmiddels al meer dan 250 km gelopen.


2 opmerkingen:

  1. Geniet van jullie niet wandeldagen !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anja en Ad, wat zijn jullie toch kanjers!Ik vroeg me al af, zouden ze net als in de tour de France nooit een rustdag nemen!
    Maar idd 9 mei een rustdag. Geniet er van en ik blijf jullie volgen!
    Nel Verhaert.

    BeantwoordenVerwijderen