vrijdag 11 mei 2018

Dag 13 - Schmidt-Kall - 26,3 km

Het is vandaag weer een heel andere wandeling dan gisteren. Net buiten Schmidt staan we al boven een stuwmeer, de Rursee.
We pakken daar weer de wandelroute Krönungsweg op, die loopt al vanaf Aken.

We passeren daarna nog twee stuwmeren waar we grotendeels omheen lopen.


Dit keer geen kuddes Duitsers maar Nederlanders. Ze komen van een Landal vakantiepark waar we doorheen moeten lopen. Het is kennelijk wisseldag want het is een drukte van belang. Wel een heel mooi park.


Net voorbij dat park denken we een kerk te zien maar als we dichterbij komen blijkt het een waterkracht centrale te zijn. Logisch, bij een stuwmeer....


De Duitsers zijn wel heel vriendelijk, iedereen groet elkaar.  Een meneer roept dat we op de goede weg zijn. Heimbach is nog 20 minuten lopen... :)

In Heimbach is het druk, maar het is wel een leuke plaats. Van de telefooncel hebben ze een bibliotheek gemaakt.

 

Het is bergachtig en we horen rondom overal motorrijders op de weg. Niet echt de rustige route van gisteren.
Vanaf Heimbach gaat het bergop, heel steil. En daarna natuurlijk weer bergaf. 
We passeren de Abdij Mariawald nabij Heimbach. Het is er druk met toeristen ook al kun je de abdij niet bezoeken. Er is wel een souvenirshop waar we een stempeltje vragen. 


In Gemünd pauzeren we om te eten. Waar we overnachten in Kall is geen eet mogelijkheid dus we nemen in Gemünd een schnitzel met frietjes en doen inkopen voor vanavond. Nog ongeveer 7 km naar onze overnachtingsplek. Wel een bijzondere: we vieren onze 37,5 jarige bruiloft in een paardestal. Althans, dat beweert Ad. We slapen bij een paardenboerderij waar de alleenstaande boer een gedeelte van zijn huis als b&b verhuurt. Vannacht worden we bewaakt door 2 honden.
2 opmerkingen:

  1. Gefeliciflapstaart met jullie 37-en een half jarige bruiloft!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gefeliciteerd met jullie trouwdag!!! Romantische man heb jij (ben jij ) dat je dat zo uit je hoofd weet :)

    BeantwoordenVerwijderen