zaterdag 12 mei 2018

Dag 14 - Kall- Arloff - 29,3 km

Om tien voor zeven stond vanmorgen ons ontbijt op het stoepje bij onze deur klaar. Het is zoveel dat we voor onderweg ook nog een boterham smeren, voor ons tweede ontbijt.

Een raar buurtje, als we Kall uit lopen. De een heeft een helikopter in de achtertuin, de ander een inktvis op de voorgevel en de volgende buurman heeft de muur van zijn schuur beschilderd met allerlei spullen.
We passeren vandaag veel dorpjes, Keldenich, Weyer, Pesch, Bad Münstereifel.
Het landschap is heuvelachtig, niet meer zo steil als voorheen, maar toch nog af en toe een flinke klim of afdaling. En met minder bossen. We lopen vandaag veel op verharde wegen. Dat is niet zo lekker, daar gaan de voeten zeer van doen. Maar het is vooral rustig.


Bij Pesch lopen we boven op een berg tegen de resten van een oude Romeinse tempel op.


Het valt ons op dat er overal in de velden kleine jagershutjes staan, uitkijkposten voor de jacht. Sommigen staan op wieltjes.


We ontdekken een kortere weg naar Bad Münstereifel dan is aangegeven. We lopen dwars door de velden, maar het is kennelijk toch een pad.
In Bad Münstereifel is het druk met toeristen. We eten er een pizza en lopen de laatste 5 km naar ons doel van vandaag. Weer een bijzondere b&b. Een Russische blondine met een ontzettend rommelig huis. Ik denk dat we in haar eigen slaapkamer slapen, want zij slaapt in een tuinhuisje. Dat ze overigens ook verhuurt. Het is maar voor 1 persoon. En ergens in het huis logeert nog iemand. Het huis lijkt één grote verbouwing. Maar we hebben een douche en een bed en we zijn morgenvroeg weer weg.

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten