woensdag 16 mei 2018

Dag 18 - Bad Breisig-Andernach - 17,8 km

Ondanks de korte afstand is het een zware wandeldag. We lopen niet langs de Rijn, ons pad voert ons bovenlangs. Het heeft vannacht veel geregend en na een flinke klim staan we tot heuphoogte in een nat grasveld. Kletsnat gaan we verder.

In Brohl Lützing halen we broodjes in het enige winkeltje dat we kunnen vinden. Er staat een Jacobsschelp op de deur dus we vragen een stempel. Die heeft ze, van de plaatselijke Johanneskerk. Er komen geregeld pelgrims voorbij zegt ze, maar wij hebben er nog geen gezien. 
We moeten uitrusten zegt ze, en ze zet voor ons een tafeltje en wat stoelen buiten.


Daarna hebben we een steile klim over een glibberig smal pad, tot 300 m hoogte. Het is doodeng, maar terugkeren is geen optie. Er is zelfs een stukje waarbij een kabel om je aan vast te houden onontbeerlijk is. Tot overmaat van ramp steekt er een slangetje over op ons pad.


Op de top wordt het pad beter. Mooi zelfs. We belanden in een oude steengroeve waar de Romeinen al in 150 na Chr. basaltlava spleten. Ze gebruikten de stenen voor de romeinse brug in Trier. Bovenop deze oude vulkaan Hohe Buch wordt middels bordjes uitelegd hoe ook in de Middeleeuwen steen werd gespleten. In de tijd van Napoleon werd er springstof gebruikt. Het is machtig interessant om te lezen en te zien, het is een mooie plek.
Bij de afdaling moeten we een poos door de modder ploeteren.

 

Als we in Andernach aankomen hebben we het gevoel alsof we veel meer dan de 17,8 km hebben afgelegd. We zijn verschillende keren foutgelopen omdat de markering ontbreekt of fout is.

Morgen naar Koblenz.


2 opmerkingen:

  1. Hé kanjers! Respect voor jullie!Mooie foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben het helemaal eens met de vorige opmerking, heel veel respect.
    En ik krijg gelijk nog wat geschiedenis mee. Kijk echt ieder keer uit naar jullie bevindingen van de dag.

    BeantwoordenVerwijderen