donderdag 17 mei 2018

Dag 19 - Andernach-Koblenz - 27 km

Vandaag zijn we de Moezel overgestoken en hebben we gezien waar de Moezel en de Rijn samenkomen in Koblenz.
Een lekkere wandeling vandaag. Het lijkt mooi weer te worden dus we vertrekken in ons T-shirt. 

Vroeg in de ochtend gaan we het riviertje de Nette over en we lopen door de dorpjes Weissenthurm en Mülheim- Kärlich.

Boven Mülheim-Kärlich komen we weer op de E8 en op de Jacobsweg.
            
Bij Rübenbach passeren we een plek waar we zien dat de Jacobsweg de Rijn volgt vanaf Keulen naar Bingen. Goed om te onthouden, wij kunnen dat pad ook volgen. De E8 is slecht aangegeven en kronkelt nogal.

We zien veel fruitbomen vandaag, sommigen nog in de bloesem en anderen dragen al vruchten.

  
Vlak boven Koblenz passeren we een kapel, de Napoleon Kapelle. We hebben er een mooi uitzicht op de Moezel. Vandaar uit lopen we een omgekeerde Kruisweg naar beneden met alle statieën.

 

Beneden moeten we de Moezel oversteken over een spoorbrug. Staat er in eens 'Fussgangerweg gesperrt, bitte umleitung gebrauchen'. Oei, wat nu? Gelukkig is er een hulpbrug en kunnen we er toch overheen. Je zou toch zomaar een stuk moeten omlopen voor een andere brug :(


  •            In Koblenz zien we waar de Moezel in de Rijn overgaat. Een mooie stad. We zien er zowaar De Zonnebloem liggen aan de kade.

 

We bezoeken even de Basilika Sankt Kastor. Het zou ook een pelgrimskerk moeten zijn maar we zien niets. Later lezen we dat het Ludwig Museum ernaast een stempel heeft. Op de valreep vallen we daar binnen, net voor sluitingstijd. De medewerkers daar hebben in een vijftal minuten een hoop bijgeleerd over pelgrims en langeafstands wandelingen....


We slapen vannacht in een hemelbed.1 opmerking:

  1. Hallo Anja en Ad,

    Mooie foto's en ieder keer een leuk verslag
    groetjes Peter en Lian

    BeantwoordenVerwijderen