vrijdag 18 mei 2018

Dag 20 - Koblenz-Boppard - 25,4 km

Eindelijk weer veel door het bos gelopen vandaag. We begonnen langs de Rijn om Koblenz uit te komen. We moesten onder een kruispunt van snelwegen doorlopen om buiten de stad te komen. Wel een vreemde gewaarwording  om onder die hoge pilaren door te lopen en al dat verkeer boven je te horen terwijl je zelf door een bos loopt.

We pauzeren even bij Rittersturz, waar volgens de legende een ridder met liefdesverdriet zich in de diepte heeft gestort. Er is een mooi uitzicht over Koblenz.


We moeten flink klimmen vanochtend, in totaal tot 421 meter. Gelukkig gaat het geleidelijk. Het is koud, dus lekker om je bij het klimmen warm te lopen. Al zijn de rugzakken wel zwaar met die dikke Duitse bruine boterhammen die we vanochtend hebben gesmeerd voor de lunch. Ze halen ook niet eens 12 uur, voor die tijd zijn ze al op.


Terwijl we ze eten stop er even een dame bij ons om haar wanten aan te doen en een praatje te maken. Nee, zulke lange tochten als wij maakt ze niet meer. Maar ze loopt regelmatig 15 km, 20 haalt ze niet meer. Ze is nog maar 80.....

We pakken zelf ook nog even de wanten omdat de vingers koud zijn.

Gisteren zagen we vanaf de top in de verte de euromast staan, en nu zien we ineens dat we er vlakbij zijn. Het lijkt de Pagode wel uit de Efteling.Midden in het bos, het Koblenzer Stadtswald, passeren we wat Romeinse opgravingen zoals de Römische Villa Schüllerhof. Met een beetje fantasie kun je de omtrekken zien maar echt indrukwekkend is het niet.

In het bos lopen ook een geologische wandelroute en een archeologische route. Wij doen Europaïsche Wanderweg 8. Amsterdam-Bonn-Berlin.

 

Als we Boppard naderen staat er weer zo'n lekkere houten uitrustbank in het bos. Terwijl we daar zitten zien we dat in het vogelhuisje in de boom naast ons een nestje zit waar de ouders af en aan vliegen om de kleintjes te voederen.  Er hangen heel veel van dat soort vogelhuisjes in het bos.

 

Het is ons gelukkig gelukt om onderdak te vinden in Boppard. Het is hier een druk toeristengebied en het is Pinsterweekend. Veel plekken zijn vol en het werkt hier in deze streek niet zo dat je als pelgrim bij de pastoor kunt aankloppen voor onderdak. We hebben dan ook al voor twee nachten vooruit onderdak geregeld.Geen opmerkingen:

Een reactie posten