dinsdag 22 mei 2018

Dag 24 - Ockenheim-Undenheim - 29,3 km

Je loopt wel op veel verschillende soorten wegen als je zelf je route bepaalt. Google heeft een flinke vinger in de pap in onze route. Jammer dat Google  niet het hoogteverschil ziet. Vandaar waarschijnlijk dat we steeds meer kilometers lopen dan gepland. Vandaag zouden het  er 25 zijn, maar het werden er weer 29......

Ockenheim
Vanochtend lopen we vanuit Ockenheim bergop naar Jakobsberg. Dat is een klooster waar heerlijke wijn wordt gemaakt. We hebben die gisteren al mogen proeven. Maar we gaan voor een stempel die we krijgen in de winkel van het klooster.

Daarna gaat de route door de weilanden richting Wörrstadt. Er worden veel verschillende soorten gewassen geteeld hier. Bij Laurenziberg stond er een eenzame minibieb.


 

Het is drukkend warm. In de verte zien we een onweersbui hangen boven Ober-Hilbersheim.Daar willen we broodjes of zoiets kopen voor de lunch. Maar het is ook in dit dorp zoals we in zoveel dorpjes zien: de hotels sluiten hun restaurant omdat het niets oplevert (we waren vannacht de enige gasten), geen bakker meer en de supermarkt is opgedoekt.


We stoppen bij een bushalte en Ad vist vijgen op uit zijn tas die hij al 3 weken meezeult, maar die zijn  niet lekker meer. Dan maar uit de reserve voorraad 'n mueslireep. Het begint te regenen. Gelukkig zitten we droog, maar we besluiten toch door te lopen. Dan maar de poncho aan.


Vanaf Ober-Hilbersheim gaat het over een autoweg, tot voorbij Wörrstadt. Zo'n 10 km lang. We worstelen ons er doorheen en slagen erin om in Wörsstadt een broodje te eten bij een Rewe. Die gaat er goed in.....

De laatste paar kilometers voor Undenheim voert Google ons door weilanden. Blij dat we van de drukke weg af zijn worstelen we ons door de modder. Die blijft plakken aan de schoenen zodat die kilo's zwaarder lijken. Zoals je bij paarden de hoeven schoonmaakt peuteren we bij elkaar met behulp van onze wandelstokken de modder uit het profiel van de zolen. Vervolgens mogen we door het hoge gras dus zijn de schoenen weer picco bello schoon.


De koekoek meldt zich vandaag overigens verschillende keren.

In Undenheim nemen we een dagje vrij, we blijven hier twee nachtjes. Even rust voor de voeten, en lekker alles even in de wasmachine...

1 opmerking:

  1. Wat zijn jullie goed bezig, knap hoor!! Wel precies zoals ik het ken: als je de adad volgt, komen er altijd km'ters bij ;) geniet van jullie (zeer verdiende) rustdag! Groetjes, rené en sanne.

    BeantwoordenVerwijderen