donderdag 24 mei 2018

Dag 26 - Undenheim-Worms - 29,3 km

Zo, we zijn weer op weg. De was is gedaan, rugzakken uitgemest, voeten uitgerust, zooltjes verwisseld en waterflesjes vervangen. Alleen merken we bij de eerste pauze dat het bubbelwater is. Blauwe flesjes, dat is toch spa blauw?! Dom, hier niet dus. Ze komen wel op, het is weer drukkend warm vandaag. En wat heiig, de zon komt vanochtend nog niet door.We zijn al vroeg op pad en lopen vanuit Undenheim zó de velden in. Kilometers lang gaan we over lange rechte weggetjes door velden met graan, druiven, koolzaad, en we zien zelfs, net als thuis, de suikerbieten.

 
 


We passeren verschillende dorpjes, Hildesheim, Dorn-Duerkheim, Bechtheim, Osthofen. We zien weinig mensen. Wel veel boeren met kleine trekkertjes die met een rotgang door de velden heen razen.
Zo met die wijnvelden is het net of we weer door Spanje lopen.

In Dorn-Duerkheim eten we bij een oorlogsmonument uit 1881 onze banaan. Weer niemand op straat, maar we zitten dan ook in de Alsheimerstrasse. Wel een kat op het dak, maar die zit er al een tijdje...

Verderop bij een Weingut worden we dan toch gespot door een mevrouw die wil weten wat we doen zo in hun dorp met die zware rugzakken. Rome vindt ze ver, maar ze kan ons wel de weg door de velden naar Worms wijzen.


Na Osthofen wordt het toch weer een stuk asfalt, maar later kunnen we verder op het fiets/wandelpad tot Worms, de stad der Nibelungen.

In Worms gaan we eerst naar het toeristeninformatie kantoor voor een stempel. Een mooie van de Lutherweg. Dan naar het hotel. Lekker midden op de markt. Douchen, het dagelijkse wasje en dan de stad verkennen. In de dom vragen we om de pelgrimsstempel om die Lutherstemoel een beetje te compenseren. Het is een pelgrimsstempel van de Jakobsweg.

 


Morgen een stukje van de Nibelungenweg en van de E8. Later deze week gaan we verder op de Nibelungenweg die wat ons betreft verdergaat in de Romantische Strasse.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten