vrijdag 25 mei 2018

Dag 27 - Worms-Bensheim - 30,7 km

Je slaapt elke nacht als een roos als je dagelijks zoveel buiten bent en lange afstanden loopt. Het maakt niet uit hoe laat je in je mandje duikt, slapen doe je altijd. 
Maar als het licht wordt zijn we weer wakker. Klaar voor een nieuwe wandeling.

De dag begint nevelig op de Nibelungenweg. We vertrekken wel in T-shirt, de temperatuur is goed.

Eerst om de hoek om broodjes voor onderweg in de Back-factory. Lekkere broodjes maar een bediening van niks. Klopte, het was zelfbediening maar ze waren niet echt vriendelijk. Een grote keuze aan lekkere belegde broodjes lag voor ons uitgestald. Maar goed dat we al ontbijt hadden gehad anders hadden we ons een bult gesjouwd aan lekkere dingen. We kochten sowieso al peccanbroodjes die niet gepland waren. Maar wel lekker bij de eerste stop.


Over een oude brug gaan we in de mist de stad uit. Het verkeer raast langs ons heen en we zijn blij als we onder de brug langs de rivier ( de Rijn voor het laatst!) kunnen lopen.
De  rust en vogelgelluid vallen over ons heen. Maar niet lang want de bewegwijzering laat ons weer in de steek en we lopen hopeloos vast. Terug maar weer. Als compensatie voor de ellende zien we juist hoe een eenden ouderpaar met twee kleintjes te water gaat. Een van de kuikentjes slaagt er niet om over de keien te komen en het is lief om te zien hoe het ouderpaar bezorgd probeert het kuikentje te helpen.


We gaan verder over de weg, gelukkig maar een klein stukje. In Werzollhaus vinden we zowaar het Nibelungenpad terug, en zelfs de E8. Die wordt zo zelden aangegeven dat Ad denkt dat de stickers met E8 erop een collectors item zijn, wellicht zijn er mensen die ze verwijderen om te  verzamelen.We passeren weer kleine dorpjes zoals Hofheim en Biblis en Langwaden. 
En we lopen weer langs de velden en een bosrand.  Aan de lijst van gewassen die hier worden verbouwd kunnen we toevoegen erwtjes en uien. En gazongras. Geen idee wat ze er mee doen maar hele velden vol met gras zien we.


We zien een enorme haas met grote snelheid ons pad oversteken, kennelijk heeft hij het hazepad gekozen voor het water. Er wordt volop besproeid over de akkers.


Na Biblis lopen we eindelijk door het bos, kilometers lange paden. Lekker in de schaduw. Na de middag is de zon doorgekomen en het wordt weer warm. In het bos is het lekker. 
Na Langwaden wordt het weer door de velden lopen. We zien een ooievaar, de koekoek meldt zich en in de verte doemen de bergen op. Dat is voor morgen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten