zaterdag 26 mei 2018

Dag 28 - Bensheim-Lindenfels - 24,3 km

Elke dag hebben we na het lopen vaste rituelen. Douchen en de was doen zijn belangrijk. We hebben maar een paar setjes kleren bij ons dus we wassen elke dag. Drogen is een ander verhaal maar dat vertellen we nog weleens. Verder houd ik me bezig met de blog en de foto's en Ad met het bepalen van de route van de volgende dag, de overnachtingen, en mogelijkheden om te eten en om inkopen te doen zoals fruit en brood. 

Gisteren had Ad een leuk Grieks restaurantje gevonden. Het lag helemaal weggestopt in een bedrijven/winkelgebied vlakbij een snelweg. Geen beste plek voor een restaurant maar het terras was zodanig ingericht dat je geen idee had van de omgeving, het was super gezellig. Er waren gasten die er kennelijk regelmatig komen. Het eten was heerlijk. Een plek om te onthouden.

  

Vandaag weer een mooie wandeldag. We beginnen al meteen met klimmen.
In Auerbach komen we een man tegen op blote voeten. We grapten al dat hij door zijn vriendin buiten was gezet om broodjes te halen, maar verderop zagen we water door de goot stromen. Hij had vast een voetenbad genomen.We zien al gelijk dat de bebouwing verandert. Geen saaie huizen meer maar meer huizen zoals je ze in de bergen vindt.
Ook het landschap verandert. Het wordt mooi.
We zitten al gelijk in de bergen.

Natuurlijk merken we dat. We klimmen de hele dag en dalen ook weer en klimmen dan weer.
We beginnen in Auerbach in een mooi park. De klim gaat geleidelijk en het gaat door een bos.


De hobbit in  Ad krijgt honger en gelukkig hebben we een lekkere koek bij ons. Hij had vanochtend niet te veel gehad, wat sap, yoghurt en fruit. Maar het komt helemaal goed de rest van de dag.
Terwijl we genieten van de koek vragen twee dames die aan het wandelen zijn waar we naar toe gaan met die grote rugzakken. Mensen maken graag een praatje hier.


Om half tien passeren we een Jerusalem gedenkplek waar we even stilstaan bij het afscheid van een lieve vriend waar we vandaag juist op dit tijdstip  niet bij kunnen zijn. Maar we weten dat hij deze reis bij ons is.We komen van alles tegen op ons pad. Een dode slang met keuteltjes en een tor, een meter verderop een grote slak. Wat is hier gebeurd?Verderop vliegt een grote roofvogel voor ons weg. Er ligt een veer op het pad, ik weet niet wat voor vogel het is.


In Reichenbach lopen we tegen een waterbron aan waar we dankbaar onze flesjes bijvullen en onszelf opfrissen. Het is weer warm vandaag.


We lopen vandaag vaak door het bos. De hoogste klim is tot 615 meter. De hele dag zijn we weinig mensen tegengekomen maar op dat punt is het anders. We klimmen tot aan Kaiserturm bovenop de berg, we zijn moe en warm en zweterig en Ad merkt nog voor de grap op: ik hoop dat er bier is bovenop die berg.


Staat er bij de Kaiserturm een grote groep wandelaars en er is inderdaad een barretje. Wat een anticlimax...Geen idee hoe die mensen bovenop die berg zijn gekomen want wij hadden al uren niemand gezien. We zijn snel naar beneden gevlucht en hebben lekker op een bankje ons fruit gegeten.

Over bankje gesproken: die kom je nooit tegen als je er behoefte aan hebt, maar vandaag hadden we een overvloed aan bankjes. We hebben er veel gebruikt.Morgen een lange wandeling in de bergen. We slapen bij een aardige pensionhouder die ons al vroeg een ontbijt wil serveren. En dat op zondag.
1 opmerking:

  1. Heey! Erg mooie fotos. Dat biertje is ook goed gekomen zo te zien ;) wandelze nog!!

    BeantwoordenVerwijderen