zondag 27 mei 2018

Dag 29 - Lindenfels-Vielbrunn - 31 km

Kennelijk heeft Lindenfels iets met draken. Er is een drakenmuseum en op verschillende plekken in de stad kom je draken tegen.


We hadden een aardige gastheer vannacht. Hij was heel geinteresseerd in onze reis. Hij had een mooi pension met zelfs een zwembad in de tuin. We hadden zelfs een balkon waar we dankbaar gebruik van hebben gemaakt bij het drogen van onze was.
En we kregen een speciale Nibelungenstempel.


We gaan op pad na een goed ontbijt. Daar moeten we het voorlopig mee doen. Het is zondag en we hebben gemerkt dat Duitsland anders is dan Spanje waar we vaak lopen. Winkels zijn niet open en restaurants gaan op zondag al om 14.00 uur dicht. Dorpjes hebben weinig of geen cafés waar je even kunt binnenwippen voor een drankje. 
Er zit nog 1 banaan in de rugzak en wat mueslirepen. Dat is allemaal voor de middag op.
Het wordt een zware dag vandaag. Er staat een wandeling op het programma van 30 km met vijf keer flink klimmen en dalen. We zijn benieuwd of we dit kunnen. De 30 kilometers zijn het probleem niet maar we vragen ons af of we 30 km klimmen en dalen kunnen volhouden. 


Ook hier zien we steeds op open velden jagers uitkijkposten. We lopen door bos en door weilanden. Op een gegeven moment staan we middenop een boerenerf. Zijn we fout? De boerin komt uit de schuur en wijst ons de weg: gewoon door de poort het erf weer af. De route loopt over haar erf.

 

De eerste top van vandaag is ook de hoogste: Lärmfeuer op 512 meter. Op de plek was een van de vele alarmvuren die in de 17e eeuw  tijdens de 30 jarige oorlog werden gebruikt. Ze vormden kilometers lange linies van vuren die voor het laatst werden gebuikt in de tijd van Napoleon rond 1800.
Op deze plek zien we twee wandelaars lopen die ook in ons pension overnacht hebben. Eindelijk wandelaars!

In Obermossau is een hotel/restaurant waar we mogelijk kunnen eten maar op het moment dat we er aankomen landt er net een grote groep fietsers van wel 100 man. Geen goed idee, we lopen door. In Michelstadt zijn wat restaurants die open zijn tot 14.00 uur. Als we doorlopen halen we dat wel. 
Het lukt inderdaad. Het is er druk want er is een feest met een optocht. We lopen midden over het parcours want daar zitten de restaurants. We vinden net buiten de route van de optocht een pizzeria. 

Na de pizza is het nog 10 kilometer lopen. Achtervolgd door een onweersbui beginnen we aan de laatste klim. Bovenop de top geeft de bui het op en druipt af, maar laat nog wel wat druppels vallen. Lekker dat regenwater, het spoelt het zweet weg...


In Vielbrunn krijgen we in een ouderwets hotel een knoepert van een kamer. Het restaurant is dicht vanavond maar tot 18.00 is het café nog open. Gauw douchen en naar beneden. Geen biertje, maar koffie met de laatste drie koeken die er nog waren. Ik dacht dat Duitsers graag een biertje dronken maar een café is kennelijk een plek waar je koffie drinkt.
De rest van de avond drinken we op de kamer thee. Er zitten nog theezakjes in de rugzak en op onze kamer is een klein kookplaatje. Onze dorst is vandaag niet te lessen.

 

Maar het is ons gelukt, de wandeling was zwaar maar we hebben er van genoten. 
Nog twee dagen Nibelungenweg voor ons en dan de Romantische Strasse.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten