maandag 28 mei 2018

Dag 30 - Vielbrunn-Bürgstadt - 19,4 km

Vandaag is het een makkie vergeleken bij gisteren. Voornamelijk lekkere boswegen. Alleen het laatste stuk is warm, grotendeels over asfalt. Maar dan loop je ook in de stad.


Gisteren moesten we bij elke keuze van het pad de zwaarste nemen: omhoog, door de modder, smal, of sterk dalend. 
Maar vandaag kregen we steeds het beste pad. Al moesten we af en toe ook stijgen  want dat hoort bij dalen.


We gingen van huis zonder ontbijt want dat werd pas vanaf 8 uur geserveerd. Dan zijn we al lang op weg. De Bäckerei verderop is om 7 uur open. Daar hebben we koffie genomen met een verschrikkelijk groot chocolade-room broodje. En proviand voor onderweg.

Als je als eerste 's morgens vroeg door het bos loopt vang je alle spinnewebben op. Het was mooi in het bos. Boven een grasveld stoof een windje alle dauw in een damp weg. Verderop probeerden we een zonnestraal in de lens van het fototoestel te vangen. Het is vandaag een relaxte wandeling.

Gisteren was het de vraag of we voor vijf uur binnen zouden zijn, vandaag moeten we vertragen omdat we pas om twee uur kunnen inchecken.Tussen Rüdenau en Miltenberg heeft de Oldenwaldklub een mooie rustplek ingericht met een aantal picknick tafels, een klimtouw en een speeltafel. Het is dezelfde wandelclub waarvan we al sinds Worms de Vier-Länder-Weg volgen. Hij is geel gemarkeerd.
Bij het begin van Miltenberg worden we begroet door een oude heer op een brug. Op dit punt zien we ook een fietsroute: Romanerweg van Nederland naar Roemenië.We ontmoeten de rivier de Main in Miltenberg. Hij brengt ons naar Bürgstadt waar we overnachten. 1 opmerking:

  1. Mooie foto's! Ik vind het leuk om jullie blog te lezen.
    Veel wandelplezier!

    BeantwoordenVerwijderen