dinsdag 29 mei 2018

Dag 31 - Bürgstadt-Wertheim - 27,7 km

Vandaag lopen we voor het laatst oostwaarts. Morgen slaan we af naar het zuiden.


Het is weer een warme dag en voor 9 uur hebben we ons al flink in het zweet gewerkt op de eerste klimpartij. We lopen de hele dag door het bos en zodra we daar even buiten komen merken we hoe fijn het is om in de schaduw te lopen.


 

Halverwege de klim staat een ruïne van een kapel die nooit is afgemaakt. Een Centgraf uit Bürgstadt is er in 1629 aan begonnen maar toen de Zweden tijdens de 30-jarige oorlog binnenvielen is de bouw gestopt.

Op de eerste top komen we een plek tegen waar opgravingen zijn gedaan waarbij vondsten zijn aangetroffen van 3000 v. Chr. 
Er is een reconstructie gemaakt van een Keltische ringwal die 3 km lang geweest moet zijn.


Het is een rustige plek maar ook de laatste rustplek die we tegenkomen.


 

We treffen in dit bos bijna geen bankjes aan en dat wordt tegen de middag een probleem omdat we moe zijn en willen rusten en eten. 
We zetten ons neer bij een stapel boomstammen.

We komen op de grens tussen Beieren en Baden Würtemberg. We hebben soms geen idee waar we ergens in Duitsland rondlopen. 


In een plaatsje vier kilometer voor Wertheim rusten we even op een bankje in een bushokje. Natuurlijk komen we daarna weer volop bankjes tegen.


We zijn om drie uur in Wertheim waar we eerst langs de toeristeninformatie gaan voor een stempel van Jakobsweg Main-Taubertal.

Morgen de eerste wandeling op de Romantische Strasse.1 opmerking:

  1. Mooie verslagen weer. Wel vervelend zo een cafe zonder bier. Ik lees dat jullie zo de romatische strasse opgaan. Als je door BAMBERG komt een tip, drink NIET de lakale specialiteit RAUCHBIER. Dan kun je beter thee drinken.

    BeantwoordenVerwijderen