donderdag 31 mei 2018

Dag 33 - Tauberbischofsheim-Bad Mergentheim - 28,6 km

Weer zonder proviand op pad. Er stond gisteren bij de Bäckerei toch duidelijk dat ze om 6.30 uur al open zijn. Maar het is Sacramentsdag vandaag en kennelijk is dan alles dicht.
We maken de balans op: een stukje chocola dat we bij het ontbijt kregen, 3 bananen en een appel, en de voorraad mueslirepen is aangevuld. Dat moet lukken. Er was een waterkoker op de kamer en we hebben een extra flesje gevuld met koude thee voor bij de lunch omdat we gisteren wel erg veel water nodig hadden. Maar vandaag geen lunch waarschijnlijk.


We proberen in de dorpjes onderweg iets te vinden. In Hof Steinbach is niemand te zien, er is alleen een kerk en een lege waterbron. En een heks op het dak.
 In Ober-Lauda zou een winkel kunnen zijn maar die is ook dicht. Op een muur staat met grote letters Bäckerei maar die is waarschijnlijk jaren geleden al dicht gegaan en nooit meer geopend. 

 

In Beckstein zijn zowaar twee restaurants. De eerste is vanwege Sacramentsdag gesloten. Het is half twaalf en we stappen op de volgende af. Ad vraagt voorzichtig aan iemand die net buiten komt of ze open zijn. Hij krijgt een blik van 'hoezo, natuurlijk zijn we open'. Het zit er vol, en dat om half twaalf al. Raar land. We doen ons tegoed aan Grünkernküchle met een 0,4 literglas Johannesberensaft.

Verder een mooie wandeling vandaag. Voorbij Lauda ligt de berg op een Lourdesgrot met een Kruisweg.We lopen weer veel door het bos, en wat tussen koolzaadvelden en wijnvelden.


In Sachsenflur ziet een fietser ons over de rijweg lopen en roept ons aan. We moeten in het lange dal niet over de weg lopen maar via het dorp het wandelpad gaan volgen. Heel vriendelijk van hem, maar dat gaf onze route al aan. Oef, in de brandende zon over de weg.....


Door het bos dalen we af naar Bad Mergentheim. Een mooi bos en iemand is zo inventief geweest om een brievenbus weg te zetten voor wandelaars. Er zit een boekje in en een pen en wandelaars kunnen een groet achterlaten. Het is in 2013 al gestart en dit boekje is begonnen in augustus 2017.
Leuk idee. We hebben ook een boodschap achtergelaten.
1 opmerking:

  1. Wat houden jullie het goed vol. Geniet elke dag van jullie berichten.
    Heel veel respect voor jullie.

    BeantwoordenVerwijderen