donderdag 3 mei 2018

Dag 5 - Averbode-Lummen - 24 km

Vandaag worden we op pad gestuurd met een stevig ontbijt achter de kiezen. Het stel van de B&B was ontzettend aardig. Er werd gisteren zelfs voor ons gekookt. En we verdenken ze er van dat ze onze schoenen hebben schoongemaakt, zo netjes hebben ze er in geen dagen uitgezien.
Gelukkig is het vandaag mooi weer. Maar ondanks dat zijn veel bospaden toch nog flink modderig. Het landschap begint ook heuvelachtiger te worden.
 

We zijn na een uurtje in Diest. Een leuk plaatsje met een gezellig marktplein met veel cafeetjes. We kopen er broodjes voor de lunch. En proberen dan weer snel weg te komen uit de drukte.We volgen niet steeds de GR. De route maakt soms flinke omwegen dus de GPS en Google worden ingezet. Het is vaak ook zoeken naar de markeringen van de GR5. We lopen zelfs een keer fout omdat een of andere lolbroek het paaltje met de markering in de berm had gegooid.

De Zwarte Beek is niet zwart maar bruin vanwege de ijzerzandsteen houdende bodem
Voor vandaag hebben we een hotel geboekt. Een beetje boven budget maar we merken dat het hier overal duur is. En de Vrienden van de Fiets en Airbnb hebben hier niet veel.
Het voordeel is dat er een ligbad is.....
2 opmerkingen:

  1. Dat gaat prima zo. Peter en Lian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker bezig! Jullie lopen echt flinke afstanden. Ook erg leuk om te lezen! Groetjes! René en Sanne.

    BeantwoordenVerwijderen