zaterdag 2 juni 2018

Dag 35 - Creglingen-Rothenburg ob der Tauber - 23,5 km


Het is weer terug warm vandaag. Het lijkt een korte wandeling te worden vandaag maar omdat schijn nogal bedrieglijk is in dit land vragen we toch of we gewoon om 7 uur mogen ontbijten. Wat geen slechte keuze blijkt te zijn achteraf al zijn we toch een uurtje eerder binnen dan anders

.

Het begint goed met de koekoek die zich al om half negen meldt en die we later rond twee uur nog eens horen. Wat dieren betreft zien we vandaag weer een slangetje voor onze voeten wegkringelen, eentje die we nog nooit hadden gezien. En we zien  een ree die heel sierlijk voor ons wegvlucht. Verder lijken hier muisjes en mollen zó dood uit de lucht te vallen midden op het pad, maar mogelijk komen ze uit de snavel van een té gulzige roofvogel die zich verkeken heeft op de grootte van zijn prooi.Vandaag lopen we bovenlangs het uitgestrekte Tauberdal. Maar vanochtend vooral door hooivelden (die gelukkig al gemaaid zijn anders hadden we niet eens een pad gezien), we laveren  door hoge  brandnetels, manoeuvreren ons onder lange bramentakken door met onze rugzakken en proberen  overstekende slakken te ontwijken.


 


In Finsterlohr zien we op een bordje dat we 50 meter verderop een plaatselijke winkel kunnen vinden. We hebben onze bananen al op, maar we hebben zin om iets fris te drinken. Dorpsladen mit Stehcafe. Hij is open en vol verwachting gaat Ad naar binnen. En komt buiten met een koude fles wortelsap...Heeft hij samen met de verkoopster uitgezocht, het is koud en gezond. En nog lekker ook, er zit ook sinaasappel en citroen in. 

Het volgende dorpje Burgstall heeft een Archeologisch Lehrpfad met informatie over de Kelten.


En dan komen we na 23,5 kilometer in Rothenburg ob der Tauber aan. Middeleeuws en toeristisch en met een Jakobskerk waar Jacobus al buiten op ons staat te wachten, dus eerst een kijkje binnen nemen.

 

Van de E8 kunnen we al het een en ander afstrepen, zie foto. Alleen de Donau nog.Geen opmerkingen:

Een reactie posten