zondag 3 juni 2018

Dag 36 - Rothenburg ob der Tauber-Vehlberg - 27,2 km

"Buen Camino?! Santiago, Roma?" Dat horen we vragend achter ons als we bij een oud stationnetje bij Bockenfeld foto's staan te maken. Dat is voor het eerst dat we dat horen hier. Het is een Amerikaans stel op de tandem. Ze hebben zelf in Spanje verschillende camino's gelopen en herkennen de 'outfit'  van de pelgrim. Of we naar Santiago of Rome lopen. Leuk om hen te ontmoeten, ze zijn zelf met hun eigen tandem aan het rondtoeren in Duitsland.


Ongemerkt breekt dan week zes aan. We hebben de rodondendrons in knop zien komen en weer zien verwelken, paardebloemen zien bloeien en weer in pluisjes zien verwaaien, het mais staat al hoger, de korenvelden worden geel, het koolzaad staat op heuphoogte en we lopen minder door het hoge gras omdat het gemaaid is.


We zien veel vlinders vandaag. In Rothenburg ob der Tauber zat een ooievaar boven op de toren met een jonkie.

Je ziet veel stapels hout in het bos. Deze wordt beschermd door een mooie dame

We zien de eerste aanwijzing Via Romea. Die Romantische Strasse noemen ze het in Duitsland, hij loopt vanaf Würzburg aan de Main tot Füssen aan de voet van de Alpen.

Romantische Straße
                           

In Schillingsfürst eten we een pizza met een gigantisch glas Johannesberen nektar. Het restaurant van het hotel-pension in Vehlberg waar we naartoe gaan is op zondag gesloten zagen we gisteren. Verder is er in het dorp niet veel dus eten we nu, en voor vanavond zitten er wat broodjes in de rugzak. Maar goed dat we het toevallig zagen, anders hadden we weer honger geleden vanavond.


Het is weer warm, en na de pizza lopen we nog 10 kilometer asfalt.

Morgen naar Dinkelsbühl waar we twee nachtjes blijvenGeen opmerkingen:

Een reactie posten