maandag 4 juni 2018

Dag 37 - Vehlberg-Dinkelsbühl - 25,5 km

Eigenlijk is er weinig te melden vandaag. 
We hebben vanochtend veel op asfalt gelopen maar gelukkig waren er veel wolken en stond er wat wind. Het blijft warm.
Terwijl we over een fietspad lopen zien we dat er talloze mieren met ons mee lopen, en de mierensnelweg gaat ook de andere kant uit. Om de 100 meter ligt een mierenhoop. Druk volkje


Na 10 kilometer komen we in Feuchtwangen waar we voor het eerst een stempel van de Via Romea krijgen. We pinnen wat geld want dat vliegt eruit hier, en we kopen bij de REWE broodjes en ijsthee. Zo, nu weer verder.
Nu zien we ook een markering voor de Jerusalem Way. We kunnen dus gewoon als we in Rome zijn doorlopen naar Jeruzalem.

We vinden weer geen bankje als we willen eten dus we draperen een sjaaltje op het mos.


Na de middag lopen we door het bos en lopen weer door een windmolenpark bovenop de berg. Waar  alle bomen weg zijn vanwege de windmolens dus veel zon en hitte.Bij de afdaling gaat Ad door zijn enkel. Dat is weer even geleden. Hij rolt helemaal om door het gewicht van de rugzak. Het is nog een paar kilometer naar Dinkelsbühl. Gelukkig lukt dat wel want de ervaring leert dat doorlopen en blijven bewegen het beste werkt.

Dinkelsbühl is weer zo'n stadje als er meerdere zijn aan de Romantische Straße met vakwerkhuisjes en toeristen. We hebben voor 2 nachtjes een appartementje gehuurd in het allerlaatste huisje voor de stadspoort.

Er is een wasmachine, jippie! En vanavond koken we zelf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten