donderdag 7 juni 2018

Dag 40 - Raustette-Nördlingen - 21,8 km

Het hotel in Raustette is wel een plek om te onthouden. Aan de rand van het dorp en van het bos en de velden, vanaf het terras heb je een schitterend zicht op de glooiende tarwevelden. We hebben tot klokslag vier uur op het terras zitten wachten totdat we binnen mochten. Gelukkig zette de onweersbui niet door. 
Het eten was echt Duits, veel te veel saus en zout en vlees, maar wel lekker.

De zoon van de familie vertelde vol trots dat er zelfs een Nederlandse familie al meer dan 40 jaar bij hen komt....
Alleen 3G en internet waren belabberd.


We zijn vandaag uitvoerig uitgeleide gedaan door de baas van het hotel. 

De weg voert vandaag veelal door de velden en kleine dorpjes. Het is drukkend warm.
We zien weer hertjes over het veld.De koekoek was de hele nacht bij ons. Het enige dat je in het dorp hoorde zijn de vogels. Heerlijk rustig.

Bij Klooster Maihingen gaan we een kijkje nemen in de kerk. De kloosterwinkel is aan het verbouwen maar in de kerk hangt een briefje voor pelgrims dat er een stempel is in de Kloosterschenke. Het blijkt het Gasthaus te zijn waar we meteen maar een Johannesbeeren nektar nemen. Het is een halve liter vocht die we tot ons nemen.Bij een bakkerij verderop vragen we om belegde broodjes te maken voor onderweg. 

In een dorpje verderop eten we op een dorpsplein bij een bronnetje onze broodjes op. Ineens steekt er een hoofd achter ons door de bosjes. Hallo! roept een mevrouw die een grote schaal kersen onder neus duwt. Haar tuin grenst aan het bankje waar we op zitten. Lekker, kersen!

Er staan nog veel meibomen

De rest van de wandeling is warm. We lopen op met een onweersbui, hij hangt rechts van ons en beweegt met ons mee naar Nördlingen. Het was weer moeilijk om in dat stadje een hotel te vinden. Na het praatje dat we vanochtend bij het ontbijt maakten met de hotelbaas daar weten we waarom. Het is kermis. Hebben wij weer.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten