vrijdag 8 juni 2018

Dag 41 - Nördlingen-Harburg - 27,8

Eigenlijk staan er voor vandaag 32 kilometers op het programma. Maar de route gaat in een lus en we willen de lus afsnijden. We moeten dan wel een paar kilometers over de weg, maar het is nog ochtend. Het scheelt voor vanmiddag zo'n 1,5 uur in de warmte doorlopen, en het scheelt vanochtend een extra klim. We komen dan voorbij Hohenalterheim weer op onze route.

 

De route vanuit Nördlingen gaat over aangelegde paden door de velden. We komen net buiten de stad een man tegen, een Nordic walker. Dat wordt hier veel gedaan. Hij maakt een praatje. Hij heeft een paar dagen geleden ook een Nederlander gezien die naar Rome loopt, hij heeft een tent bij zich. Dat zou best de man kunnen zijn die dagen geleden ook iets had opgeschreven in het wandelaarsboek in het bos.
De man heeft respect voor ons zegt hij. Zelf heeft hij toen hij 58 was de Mont Blanc beklommen. Ja, merkt hij nog op, je moet wel in beweging blijven als je gezond 80 wil worden!

Bij Hohenaltheim komen een paar struisvogels heupwiegend naar Ad toe om te  poseren voor een foto. Ze horen bij een struisvogelfarm.


Na Mönscheggingen staat ons een klim te wachten. Niet veel, ongeveer 100 meter. We doen het voordat we pauze nemen, dan hebben we ons broodje verdiend. Dat is vanochtend met veel liefde voor ons ingepakt door een mevrouw in Nördlingen.
We eten het broodje op kabouterbankjes in het bos.


In de bossen waar we door lopen wordt weer gewaarschuwd voor de eikenprocessierups. Daar moeten we niets van hebben want we hebben al last van insectenbeten en waarschijnlijk ook van uitslag van de brandharen van de rups.  Gisteren kregen we in een apotheek creme tegen de jeuk. 
Maar goed dat we, ongeacht het weer, altijd met lange wandelbroeken lopen. Nooit met korte broeken, je weet nooit wat voor pad je krijgt. Alleen gezicht en armen zijn onbedekt.

Na de middag is het weer warm om te lopen
Op 4,5 km van Harburg stuiten we op een groot terras waar we even pauzeren voor een groot glas sap.

  

We kunnen in de verte het kasteel van Harburg al zien liggen. We dalen, we zaten op ca. 570 meter hoogte.


We logeren in de Altstadt, in een authentiek hotel. 
En we hebben een bad! En we zijn ook nog eens op tijd binnen voordat de onweersbui van vandaag losbarst.Geen opmerkingen:

Een reactie posten