zaterdag 9 juni 2018

Dag 42 - Harburg - Asbach-Bäumenheim - 25,2 km

We hebben vandaag de Donau gezien in Donauwörth. Hij is niet blauw.


Het stadje Harburg waar we hebben geslapen was heel leuk. Het ligt aan de Romantische Straße maar je hoeft er niet doorheen voor de route. Er ligt een groot kasteel boven op een berg maar wij sliepen beneden in de Altstadt die deze keer niet zo toeristisch blijkt. 
De rivier de Wörnitz die verderop uitmondt in de Donau stroomt er doorheen.
Onze hotelkamer had de allure van een Spaanse Parador in de prijsklasse van een 2-sterrenhotel. De prijs-pret verhouding was helemaal zoek, het haalde ons dag gemiddelde aardig omlaag. Het ontbijt was een van de beste die we op deze wandeling hebben gehad. En het eten gisterenavond was heerlijk. Gasten aan het ontbijt waren wakker geworden van de kerkklok die om 6 uur beierde maar dat is aan ons voorbij gegaan.

Bij vertrek vroegen we om een stempel. Ja, een Pilgerstempel die had hij wel. Hij was wel van de Jakobsweg, maar daar voelen we ons zeer verbonden mee. Maar helaas, geen stempelkussen en de stempel was uitgedroogd. We kregen een stempel van het hotel, ook goed.

Vanuit Harburg hebben we eerst een klim naar het slot. We zijn er snel, we zijn fris en hebben geen proviand of fruit bij ons dus de rugzak is niet zo zwaar.

Dan gaat het door het bos. Fijne wandelpaden, maar de bewegwijzering neemt een route die totaal afwijkt van onze GPX en gaat ook niet richting Donauwörth. Weer een puzzeltocht.
Ondertussen zien we wel 2 spechten bezig in het bos. Leuk om te zien.


Bij Wörnitzstein komen we het bos uit. We delen daar onze enige banaan en wat mueslirepen.

Buiten het dorp komen we een groep van 20 fietsers tegen die een bezemwagen hebben. Ze hebben Biergartenbankjes voor hun rustpauze, lekker luxe. Ze zijn heel nieuwsgierig naar ons, we worden helemaal ondervraagd. Hoeveel paren schoenen we verslijten op deze wandeling?!

We zien hen later nog twee keer, in Donauwörth en er net buiten. Vrolijke club. 

De rugzak begint al een behoorlijk onfris luchtje te verspreiden na 6 weken en ik vroeg me al af of ik niet langs de weg wat kruiden kon vonden om in de tas te leggen. In Donauwörth lopen we door een park, en daar zijn hele bedden munt, allerlei soorten. Kruizemunt, Engelse munt, Marrokaanse, aardbeienmunt etc. En je mag het plukken. Lekker voor de thee en het ruikt lekker in de rugzak.

 

Vandaag overnachten we in een aparthotel. Het is weer weekend en moeilijk iets te vinden. Maar het is weer gelukt. Een kilometer voordat we er aankomen is een REWE, daar kunnen we wat boodschappen doen. Want we kunnen zelf koken, er is een klein keukentje. Er is een balkon waar we onze was kunnen drogen. En we bepalen zelf hoe laat we ontbijten. In het weekend kun je in hotels vaak laat ontbijten en we willen vroeg gaan stappen.    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten