zondag 10 juni 2018

Dag 43 - Asbach-Bäumenheim - Biberbach - 20,6 km

De dag begint mistig maar de mist trekt al heel snel op en dan is het weer gewoon warm.
We hebben aardbeien op de boterham  als ontbijt. Gisteren gekocht op weg naar het aparthotel. We drinken er de muntthee bij van de munt die we gisteren hebben geplukt. We smeren boterhammen voor onderweg en dan gaan we weer.


Vandaag een korte wandeling. Veel over verharde weg. Vanuit Mertlingen dat aan Asbach grenst volgen we eerst de Jakobsweg omdat we van onze eigen route, de Romantische Straße, af zijn.
Exact om negen uur meldt zich de koekoek weer.


In Mertlingen zien we ook al aanwijzingen voor de Via Augusta die we later gaan volgen.

De aardbeien waren toch niet genoeg voor de hobbit dus in een bushokje in Allmanshofen nemen we een mueslireep.

We zijn dan vlak bij Kloster Holzen. Het is deels een hotel, maar een gedeelte is nog steeds in gebruik door nonnen van het St-Josefskongregation uit Ursberg die er een opvang voor mensen met een beperking hebben. De kerk is heel barok, uit 1704, van St-Johannes de Doper.Om bij het klooster te komen nemen we natuurlijk weer het voetpad dat steil omhoog gaat. We komen helemaal bezweet bij het klooster aan waar een nonnetje ons welwillend voorziet van een stempel. Weliswaar wederom een Jacobusstempel.De wandeling gaat weer verder over lange verharde weggetjes, gelukkig wel door de velden.

In Blankenburg komt een man die in zijn tuin aan het werk is op ons af. Hij vertelt dat de Jakobsweg naar links gaat. We willen eigenlijk rechtdoor de Romantische Straße volgen maar we zien dat de wegen verderop weer bij elkaar komen en de Jakobsweg gaat langs een bosrand. Een paar kilometer in de schaduw lopen is wel lekker. Vandaag is het meer de Camino dan een reis naar Rome.Er dreigt weer onweer vandaag. Het rommelt al weer in de verte, we willen graag voor de bui binnen zijn. Dus skippen we de burcht bij Markt. Daarvoor moeten we weer een berg op dus we laten hem rechts liggen. Als we Biberbach binnen lopen vallen de eerste druppels. Nog een kilometer in de regen en dan zijn we er. De Gaststätte ligt tegenover de Jakobskerk. Toen Ad reserveerde (kon alleen telefonisch) werd er enthousiast gereageerd: jullie zijn toch geen pelgrims? Lopend? Die hebben we al zo lang niet meer gehad! 

Morgen passeren we de 1000 kilometers.Geen opmerkingen:

Een reactie posten