maandag 11 juni 2018

Dag 44 - Biberbach-Augsburg - 21,6 km

Gisterenmiddag hebben we  een bezoek gebracht aan de Jakobskerk in Biberbach. Hij ligt pal tegenover de Gaststätte waar we sliepen. We werden meteen aangesproken door een mevrouw die ons van alles vertelde over de kerk. Het Christusbeeld is al ouder dan de kerk zelf. Er bestaat een hele legende over. Het orgel heeft ook een verhaal: In 1766 heeft Mozart er op 10-jarige leeftijd samen met een jongen uit het dorp orgel gespeeld.
Voor de kerk staat een indrukwekkende beeldengroep van de kruisiging op de Calvarieberg.Vandaag gaan we naar Augsburg. Langs de weg naar Eisenbrechtshofen staan weer waarschuwingen voor de eikenprocessierups. Je kunt ze zien hangen in de bomen langs de weg.Niet veel verder hebben we volgens onze tellingen 1000 kilometer  gelopen. Dat gaan we vieren vandaag.

Soms passeer je plekken waarvan je weet dat er een bankje moet staan. Dat hadden we gisteren aan de rand van het bos, en dat hebben we vanochtend weer. Een mooi plekje aan het water.


Er zitten mooie blauwe libellen, en er is een watervalletje. We kunnen er rustig even het hotel voor morgen bellen om te reserveren.


We lopen vandaag weer veel over verharde weg, voornamelijk fietspaden.
Bij Gablingen is de weg afgesloten bij een spoortunneltje, heel ons pad is opgebroken. We kunnen er gelukkig wel langs.


Om elf uur lopen we tegen een Burger King aan. We hebben niets bij ons zelfs geen fruit. Wat doen we? De eerste de beste bakker is nog een paar kilometer. We wachten niet lang en duiken het hamburger paleis in.

In Gersthofen staat bij een park een  bord over de Via Claudia Augusta. Het wordt steeds Romeinser.

 

We gaan de Lech over en lopen naar Augsburg langs de Lech, ongeveer 5 kilometer. Het is een lang fietspad pal in de zon, gelukkig vinden we een paadje dichter bij de rivier onder de bomen.We zijn vroeg in Augsburg. Douchen en kleren wassen en dan gaan we de stad in. Eerst de kathedraal. Hij is mooi, heel indrukwekkend en niet zo barok als de kerken die we de laatste dagen hebben gezien. En we krijgen een stempel.


Verder doen we wat boodschappen en vieren de 1000 km met een gebakje.

Morgen weer eens een lange wandeling.

1 opmerking: