woensdag 13 juni 2018

Dag 46 - Klosterfeld-Pöring - 23,7 km

We zijn nu in 24 uur tijd al drie keer als verzopen katten ergens binnen gekomen. 
Gisterenavond bij de Chinees, vanmiddag in een Grieks restaurant en ook nog eens op onze eindbestemming.

Het heeft flink geregend vannacht. We vertrekken stilletjes om de rest van het huis niet te wekken. Het regent nog steeds dus de regenkleding moet aan. Dat is wennen als je zolang warm weer hebt gehad.
De eerste opstop is al bij de Nettomarkt. Die is al om 7 uur open en heeft een bakkerij waar je kunt ontbijten.

Vanaf 10 uur regent het serieus. We lopen nog steeds langs de Lech over fietspaden en we lopen ook stukken door grasland. Het is eigenlijk wel lekker die regen, het is een stuk frisser dan de afgelopen dagen. Van warmte word je moe.De Lech stroomt hard. We lopen stroomopwaarts en klimmen nog steeds. Op verschillende plekken zijn dammen in de rivier en het water stort met donderend geweld naar beneden.


We zien hele legioenen slakken vandaag. Grote wijngaardslakken, naaktslakken, huisjesslakken. We moeten moeite doen om ze niet allemaal kapot te trappen.


We zijn om twaalf uur in Landsberg am Lech waar onze eerste missie de toeristeninformatie is voor een stempel. Dan zouden we weer terug moeten lopen naar de supermarkt maar we ontdekken dat het markt is. Vanavond moeten we zelf voor eten zorgen dus we willen hier inkopen doen en ergens lunchen. Op de markt kopen we lekkere mediterraanse dingen. De marktkoopman is heel geïnteresseerd in onze reis en al pratende schept hij de bakjes vol met allerlei dingen waar we niet om vragen. En vraagt er een schandalig laag bedrag voor. 
We eten een Mittagtisch bij een Griek en bezoeken nog even de kerk.
Landsberg am Lech is een leuke plaats zo te zien maar in de regen is er niet veel aan. We lopen verder naar onze overnachtingsplek, ongeveer vijf kilometer verderop.
Het is een pension waar volgens afspraak onze sleutel netjes in een envelopje klaar hangt bij de deur.

Over drie dagen gaan we Duitsland verlaten en stappen we Oostenrijk in.

1 opmerking:

  1. Beste Anja en Ad, ik volg jullie alle dagen en geniet van jullie verhalen. Zorg goed voor jezelf en probeer 's ochtends altijd eten en drinken voor de hele dag mee te nemen ! Groetjes !

    BeantwoordenVerwijderen