donderdag 14 juni 2018

Dag 47 - Pöring-Schongau - 32,3 km

Yes, eindelijk echte wandelaars ontmoet vanmiddag, en een leuke ontmoeting gehad met een hond.

We vertrekken vandaag met zon, een beetje fris met 12 graden maar heerlijk wandelweer weer. Het gaat vandaag overwegend door bossen, soms op gelijke hoogte met de rivier maar soms ook op grote hoogte boven de Lech.De rivier kronkelt hier nogal dus dat betekent dat het wandelpad ook grillig is. Veel klimmen en weer dalen en weer klimmen....Vandaag ruime keuze uit mooie rustbankjes. Tegen de tijd dat we honger hebben en dat we over de helft van onze dagrit zijn staat er in een veld een bordje: Gaststätte Seelenruhe 50 m. Een stukje van het pad af, naar de moeite waard om wat extra te lopen.
Iemand is heel creatief geweest met wat hout en heeft een geweldig plekje gemaakt onder een boom.


Boven Kinsau volgt een hond ons, hij wacht steeds op ons en neemt telkens ons pad. Alsof hij de weg weet. Na een paar kilometer door het bos zien we twee wandelaars. Echte met volle bepakking.  Ze begroeten de hond en als we ze hebben ingehaald beginnen we een praatje. De twee vrouwen zijn in 2000 begonnen met lopen naar Rome vanuit Noord-Duitsland. Elke vakantie een stukje en nu ze gepensioneerd zijn wat vaker.  Ze vragen of onze hond helemaal met ons mee gaat. Ze dachten dat de hond van ons was, en wij dachten dat hij van hen was.


We lopen samen tot aan Hohenfurd. Dan gaan zij iets drinken en wij gaan verder. We maken nog fotos van elkaar. De hond loopt nog even met ons mee en blijft dan achter bij een huis. 

Het pad voert ons weer hoger langs de rivier. Het is ontzettend mooi. Een paar keer hebben we een probleem omdat er bomen zijn omgevallen, met de wortels in de lucht. Hele gaten in het smalle pad langs de richel. En verderop een boom over de diepte. Kennelijk liggen ze er al zo lang dat zich een nieuw pad heeft gevormd.

 

We klimmen vandaag verschillende keren, de hoogste is tot 800 meter.

Vlak voor Schongau komen we twee fietsers tegen. De man beweert dat hij iemand heeft gekend die op handen en voeten naar Rome liep. Ze fietsen de Romantische Straße van Füssen naar Würtemberg.In Schongau hebben we een appartement aan de Lech. Er is een Biergarten aan de rivier en vanuit de kamer kijken we op de rivier die we nu al zo lang volgen. We doen inkopen bij de Lidl verderop om zelf te koken, voor het ontbijt en voor de lunch morgen. Goh, wat vergt dat veel nadenkwerk. En we hebben geinvesteerd in een stuk lekkere zeep van 150 gram. Geen opmerkingen:

Een reactie posten