vrijdag 15 juni 2018

Dag 48 - Schongau-Trauchgau - 32,2 km


We kunnen de Alpen zien vandaag. Het landschap is veranderd, we zitten nu in de vooralpen. Het is groener, veel grasland, de huizen zijn anders. Niet meer allerlei kleuren maar meest wit met balkons en geraniums. Het ziet er vriendelijker uit.Het eerste uur vanochtend was al spannend, maar later op de ochtend wordt het nog erger.

We vertrekken al vroeg, om 7 uur. Dat kan als je zelf voor je ontbijt zorgt.
In Schongau moeten we over een fabrieksterrein om uit de stad te kunnen. Dat vinden we vreemd, maar een man wijst hoe we moeten lopen. Dat is normaal hoor, zegt hij. Vooruit dan maar, we kunnen ook nog op de weegbrug.


Meteen daarop volgt een klim waarvan we even moeten uithijgen. En onze conditie is op dit moment toch heel goed.

We zijn voor acht uur in Peiting. We weten dat er een toeristeninformatie is die om acht uur open gaat. Daar kunnen we een stempel halen
Het klopt inderdaad dat hij normaal om 8 uur open is, maar niet vandaag. Op 15 juni gesloten! 
Peiting is een puzzeltocht. De route staat slecht aangegeven. We worden drie keer aangesproken voor hulp. Er stopt zelfs iemand midden op een kruising om te vragen of hij kan helpen. Hij is nog doof ook dus de communicatie loopt slecht. Auto's passeren hem, het wordt een hele opstopping.

Uiteindelijk geraken we de stad uit en belanden in het bos. Een mooi bos, en op een plek staat een waterrad met een voorbeeld erbij hoe het water een smidse kan aandrijven en een zaag.


Maar dan begint het. Er staat een bordje op het pad, dat waarschuwt dat het klimmen en klauteren wordt en dat je goede schoenen moet dragen. Er is geen alternatief dus we gaan door.


Het bos ziet er uit als Droomvlucht van de Efteling. Langs een smalle richel die soms ontbreekt en het is modderig, er zijn trapjes, houten vlonders en bruggetjes. Heel spannend en leuk maar niet als je hoogtevrees hebt. We worstelen een uur door en zijn dan 500 meter opgeschoten, dat wordt 'm niet, we hebben een 30 plus kilometer dag en het is doodeng.


  Het leuke is wel dat een stoet eekhoorntjes (om ons te treiteren misschien) langs ons heen vliegt. Halverwege staat een bordje dat je omhoog kunt klimmen naar de weg, maar die is druk en gevaarlijk. We doen het toch, dit gaat uren duren. We zijn snel bij de weg en die is echt druk, auto's razen met een rotgang langs ons heen en we worden regelmatig tegen de vangrails gedrukt. Het is maar een paar kilometer en dan lopen we over het fietspad.

We zijn weer op veilig terrein. Hebben veel tijd verloren en zijn niet meer op onze route. Maar dat komt uiteindelijk wel goed.

In Wildsteig loopt het Jakobuspad dus daar hebben we kans op een stempel. Tweede poging vandaag. Helaas, het Rathaus was open tot 12 uur en het is inmiddels 1 uur. 

We lopen door naar Wieskirche. Daar stuiten we op een toeristische meute. Het blijkt om de kerk te gaan. Het is een dorpje van niks met een buitenmatig grote kerk. Hij staat op de Unesco werelderfgoed lijst.


We proberen er achter te komen of hier een stempel is en vinden een briefje waar op staat dat we langs de zuidkant van de kerk naar de toren moeten lopen. Daar is een brievenbus waar de stempel in zit. En warempel, het klopt.


Wat ons op valt is dat er bij bankjes nooit vuilnisbakken staan. Als we hebben gepicknickt hebben we altijd afval maar we komen nergens een afvalbak tegen. Iedereen wordt geacht zelf zijn rommel op te ruimen. Dus bungelt de afvalzak aan de rugzak van Ad.

We zijn tegen half vijf op plaats van bestemming. Het was een vermoeiende dag. We lopen vandaag meer dan 9 uur, we zijn om 7 uur begonnen. De natuur wordt steeds mooier en de bergen zijn in een dag tijd ontzettend snel dichterbij gekomen.


2 opmerkingen:

  1. Hallo Anja, Ad, net in twee uur de laatste vijf weken van jullie avontuur ‘meebeleefd’. Wat een mooi, helemaal jaloers. Nog een fijne tijd toegewenst. Morgen een weekje op bezoek bij Trump (Washington DC), tijd om elke dag jullie belevenissen te lezen. Goede reis (buon camino (?)). Groet, Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Luc Abel Belgiƫ16 juni 2018 om 14:28

    Fijn om weer van jullie te horen. Jullie schieten weer goed op. Mooie blog.
    Mijn jaarlijkse pelgrimstocht zit er al op.

    BeantwoordenVerwijderen