zaterdag 16 juni 2018

Dag 49 - Trauchgau-Oberpinswang - Oostenrijk - 27,2 km


We worden wakker met uitzicht op de Alpen. Wat mooi, die zon op de bergen. Zeven weken lopen om dit te mogen zien.

Vandaag komen we in Oostenrijk. We lopen de hele dag naar de Alpen toe. Nog steeds lopen we vlak, door graslanden en door wat dorpjes. Er is hier geen akkerbouw, maar heel veel veehouderijen. De trekkers rijden hier af en aan, soms komen ze met een rotgang voorbij. Net als de fietsers. Het is weekend dus het zit weer vol met fietsers.
Bij de huizen liggen vaak houtstapels alsof Monk is langsgeweest om alles precies op een rij te leggen. Alle houtjes liggen exact gelijk alsof er een hakmes langs is gegaan.Vandaag eindigt voor ons in Füssen de  Romantische Strasse. Die is 448 kilometer lang. Omdat we niets te doen hebben onder het lopen (vandaag veel vlak gelopen over asfalt dan hoef je je niet zo te concentreren op het lopen) evalueren we de Romantische Straße. Was die nou zo mooi? We komen tot de conclusie dat het niet zo mooi was als het leek. Het is heel veel asfalt lopen. Er waren te weinig mooie wandelpaden, we hebben veel over fietspaden gelopen. Lopen over de E8 was veel mooier.Voor tien uur stoppen we even voor een rustpauze. De omgeving waar we lopen is erg gericht op toeristen. Er zijn veel kleine terrasjes e.d. We lopen langs een huis dat volgens mij een soort antiekwinkel is, er staat overal rommel uitgestald. Het lijkt wel een uitdragerij. Ad wil er stoppen, en ik vraag me af waarom? Hij is al in gesprek met een man die uit het raam hangt. Nee, hij gaat pas om tien uur open maar als we wat willen drinken dan kan dat. Het is dus wel een soort terras met wat mij betreft een hoop rommel. Maar de limonade is welkom.


De wandeling van vandaag zou kort zijn, nog geen 20 km naar Füssen. Maar het is weekend en Füssen is volgeboekt dus we slapen een dorpje verder. Helemaal goed, want Füssen is druk. We zijn er rond half één en dat is mooi op tijd om eerst voor sluitingstijd naar de toeristeninformatie te gaan voor de laatste stempel van de Romantische Straße. Het wordt een stempel van de stad, de dikke dame in klederdracht waar ze bijna uitpuilde was nogal chagrijnig. 


Daarna gaan we eten bij een chinees. We eten hier graag chinees, Duits eten is veel vlees en veel vet en sauzen. Bij de chinees krijg je veel groenten en ze gebruiken geen vette boter. En ze zijn spotgoedkoop hier. Het is buffet, helemaal goed voor ons, dan zijn we snel de stad uit.
We doen wat boodschappen omdat we vanavond geen eten hebben. 
Dan nog door de drukke winkelstraat voor zonnebrand en dopjes voor de wandelstokken. Die slijten verschrikkelijk op asfalt.

En dan eindelijk Füssen uit, langs de Lechfall waar de Lech naar beneden stort. Pfff.... het is maar goed dat we niet in de stad overnachten, die drukte zijn we niet meer gewend.


We zijn na Füssen snel de grens over naar Oostenrijk. Even over de drukke weg en dan snel de berg op om via een wandelpad naar het dorp te lopen waar we overnachten.


1 opmerking:

  1. Mooi dat jullie nu in Oostenrijk zijn. Weer een mijlpaal gehaald.
    Goede reis verder

    BeantwoordenVerwijderen