zondag 17 juni 2018

Dag 50 - Oberpinswang-Bichlbach - 21,7 km

De dag begint zonnig, maar er komt al snel bewolking. Er wordt regen verwacht voor vanavond en morgen. Morgen zouden we de Fernpass over gaan maar we hebben besloten een rustdag te nemen. Het zou jammer zijn als het regent op het moment dat we die pas over gaan, vanwege het uitzicht. 

 

We lopen vanochtend door wat dorpjes, Pflach, Reutte. In Reutte gaat om negen uur net een cafe open waar we koffie met een taartje nemen. Op de vijftigste dag van onze reis.Het gaat vandaag weer voornamelijk over asfalt en fietspad. Voorbij Reutte zien we in de hoogte de hangbrug. De Highline 179, een loopbrug voor voetgangers van 406 meter lang die 114 meter hoog boven een dal hangt. Het verbindt twee kastelen. Het ziet er doodeng uit, als we er onderdoor lopen kun je de voeten van de mensen zien. 
We dachten even dat we er over moesten maar het klopt niet met de route. Pfff.... gelukkig. Het is er zo vroeg al druk met toeristen, en we zien op de snelweg dat zich zelfs een file vormt om er te komen. Vlak na de brug komen we op eindelijk op een onverhard pad dat meteen gaat klimmen tot boven de 1000 meter. Het is druk met fietsers maar we merken ineens dat ze ons niet meer inhalen. Wij lopen sneller dan zij fietsen.... Er hangt een hele file van fietsers achter ons die hijgend de berg beklimmen.

We nemen een wandelpad naar Bichlbach dat een ommetje maakt langs een meer. Daar eten we onze boterham.

Het is daarna nog een kilometer of vijf over een mooi pad door de weilanden. Het lijkt heel idyllisch maar er ligt vlak onder een drukke weg met constant verkeer.Ons appartementje heeft een balkon met een geweldig uitzicht op de bergen. Het is niet te hopen dat het morgen de hele dag regent want we willen de hele dag van dat uitzicht gaan genieten.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten