woensdag 20 juni 2018

Dag 53 - Nassereith-Imsterberg - 23,6 km

Bij het ontbijt vanochtend ontmoetten we een Duits paar dat ook aan het wandelen is. Ze zijn 1 juni begonnen en lopen naar het Gardameer.

De pensionhoudster vraagt of we een broodje willen meenemen voor onderweg en daar maken we dankbaar gebruik van. Nog een koek bij de bakker gehaald en de lunch is geregeld.

In deze omgeving is water geen probleem want er zijn overal bronnetjes waar we kunnen drinken en het water is nog lekker koud ook. Het wordt weer warm vandaag.

 
We lopen eerst omhoog en genieten van de uitzichten op de bergen en op het dal. Dan gaan we de bossen in. 


 

In Strad zien we op een bord een mooie route om naar Imst te lopen en besluiten die te volgen. Het is mooi, door het dal en langs de weilanden. Maar in Tarrenz is een hele straat opgebroken op de route en we zien geen mogelijkheid om de weg weer op te pakken. We staan ineens op een boerenerf en de boer wijst ons vriendelijk de weg naar de Via Claudia Augusta terug. We lopen weer door een breed dal verder.


 

Totdat we in Imst komen. In Imst mondt de Gurglbach uit in de Inn. Het stadje ligt best hoog en het is er druk. In de stad is het altijd moeilijk om de route weer op te pakken. We lopen binnen bij een apotheek voor pleisters en bij de Informatie voor een stempel. Het is warm, reden genoeg om op een terras een Johannesberensaft te nemen.

We proberen Imst weer uit te komen en omdat het op een berg ligt is het onvermijdelijk dat we een stukje over de weg moeten. Die slingert en dat is gevaarlijk want het verkeer ziet je vaak laat. Gelukkig is het maar een klein stukje.
Boven Imst aan de Römerweg eten we op een bankje ons broodje op.
We moeten klimmen en dan weer dalen om bij de brug  te komen die ons over de snelweg en over de Inn brengt.


Nog even het spoor over en we zijn we weer in rustig gebied. Het is even een verrassing dat we moeten klimmen om in Imsterberg te komen. En niet een beetje ook, op 1,2 km moeten we 150 meter klimmen. We starten bij de eerste statie van een kruisweg en lopen tot en met de 14e statie tot we bij de kerk zijn.

En dan zijn we bij ons pension.
 


1 opmerking:

  1. Het ziet er mooi uit bij jullie. Die Johannesberensaft, zijn dat die gele drankjes met een witte schuimkraag? Wandelze nog, groetjes aan de voetjes en proost ;)

    BeantwoordenVerwijderen