dinsdag 26 juni 2018

Dag 59 - Lasa-Naturno - 29,4 km

We zijn vandaag anderhalf uur eerder op pad dan gisteren. Dat is een lekker gevoel want als je voor 7 uur al loopt heb je minder last van de warmte. Het loopt vandaag dan ook een stuk beter.


We lopen Lasa uit onder oude pijlers door, misschien een transportsysteem voor marmer.


We zijn meteen al in een Nationaal Park, Stilfersjoch.  Het gaat over een mooi pad. De wind van gisteren is weg, we lopen langs de rivier en we horen de vogels weer. 
We passeren een mooie visvijver van kennelijk een rijke visclub.


In een speeltuin eten we een banaan. In speeltuinen staan altijd wel bankjes, het is niet de eerste keer dat we dat doen. Zo vroeg zijn er geen kindertjes. Op deze route wordt aangegeven waar de bankjes zijn, soms zelfs met afstanden er bij. Beetje overdreven vinden we maar het zal wel voor de fietsers zijn, als ze hard fietsen zijn ze er weer zó voorbij dus het is handig als je van tevoren weet waar bankjes zijn.....


Na het nationale park komen we weer in de appelbomen. En appelbomen. En nog meer appelbomen.


Na 9 uur komt de fietsstroom weer op gang
"Wohin gehen Sie" vraagt iemand. Deze fietsers hadden ons gister ook gezien.


We stoppen voor tien uur (eigenlijk is hij nog niet open) bij een café bij een meer. Het ziet er zo aantrekkelijk uit dat we er even pauzeren. We hebben al meer dan 13 km gelopen. Dat schiet tenminste op.


In Latsch bezoeken we de Toeristeninformatie voor een stempel. Ze had een paar dagen geleden nog Nederlandse pelgrims naar Rome gezien vertelt de dame. We bezoeken nog even de kerk en gaan weer verder.


Nu zien we op de bergen ook druivenvelden. Die hadden we eigenlijk al eerder verwacht.In Castellbello gaan we ook maar even bij het VVV langs. De dame daar vertelt over een Nederlander die bij haar was geweest die ook naar Rome loopt. We zijn gelukkig niet de enigen....
Ze heeft ons een wandelroute aangeraden onder langs de rivier, de Marlinger Waalweg die vanaf Toll naar Lana loopt. Dat stuk moeten we morgen inderdaad lopen. Het zal een stuk prettiger lopen dan het asfalt zegt ze. We zijn dat inderdaad wel beu, de route die we lopen is te druk met fietsers om leuk te blijven.Vier kilometer voor Naturno stoppen we nog even bij het water. Een Duitse fietser komt erbij zitten en maakt een praatje. Natuurlijk is de vraag waar we naartoe gaan. Hij komt uit Frankfurt en is onderweg naar het Gardameer via deze route, de Radweg Vinschgau. Het is het 80 kilometer lange fietspad dat we volgen van Mals naar Merano.


 

We zijn vandaag een paar uur eerder op onze bestemming dan gisteren. We hebben een bad en we mogen gebruik maken van de tuin.  Waar we dan ook dankbaar gebruik van maken.

De wandeling zit er bijna op. Donderdag hopen we aan te komen in Bolsano. Daar nemen we vrijdag de trein terug naar huis. 
We vinden het geweldig dat het ons gelukt is om  lopend zo ver te komen zonder veel problemen. Vooral de tocht over de Alpen heeft een grote indruk op ons gemaakt. 
We hopen volgend voorjaar onze wandeling naar Rome vanaf Bolsano te kunnen hervatten. Maar eerst gaan we nog genieten van twee wandeldagen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten