woensdag 27 juni 2018

Dag 60 - Naturno-Lana - 20,9 km

Midden in de nacht ging de tv aan. Eigenlijk was het pas kwart voor elf maar wij waren al in diepe rust. We hebben in twee maanden geen tv gezien, we gebruiken hem alleen om kleren aan op te hangen. In deze hotelkamer was niet eens een afstandbediening dus waarom hij aan ging?! Stekker er uit en we hebben ons lekker omgedraaid.


Om half zeven horen we de koekoek al. Dat belooft een mooie dag te worden. Het is lang geleden dat we de koekoek gehoord hebben, sinds we in de bergen zitten niet meer.


De eerste zeven kilometers gaan nog over het fietspad. Waar we een "Espisizione della tecnica"  passeren: er hangen oude landbouwwerktuigen in de bomen. We zien langs het pad weer eens volkstuintjes. Die hebben we lang niet gezien, dat was vooral in Duitsland langs de Rijn. Mooie tuintjes waren daar bij. 

We komen weer langs een visvijver van een visvereniging.
En de treinen in Zuid-Tirol hebben gezellige kleuren.Na 7 km komen we in Töll. Bij de dam zou de Marlinger Waalweg beginnen was ons verteld door de aardige dame bij het VVV gisteren. De Adige (Etsch) dondert daar met veel geraas naar beneden en het water spuit zo hard op dat je op de weg nat wordt.

 We klimmen omhoog naar het wandelpad. Het is een 12 kilometer lang oud irrigatiekanaal waar we langs lopen. Geen fietsers wel veel wandelaars. Het is een druk belopen pad, het is dan ook heel mooi. Je kijkt over de appelboomgaarden en wijnvelden en over het hele brede dal van de Etsch.
Dankjewel lieve mevrouw van het VVV, we hebben genoten van een mooie wandeling. En het was geen asfalt en nog korter ook.


We zijn vroeg in Lana di Sopra waar we een appartementje hebben. We worden heel vriendelijk ontvangen. Omdat we echt hélemaal uit Nederland gelopen zijn heeft ze een verrassing: we krijgen een groot appartement. We koken lekker zelf vanavond.


2 opmerkingen:

 1. Ad en Anja veel succes op jullie laatste dag. Wij hebben genoten van jullie verhalen. Wij vinden het geweldig wat jullie gepresteerd hebben! Wij zijn ook op vakantie zitten momenteel in Groesbeek, maar gelukkig dat we jullie verhalen op de camping ook konden lezen. Nogmaals een hele goeie laatste dag morgen en een fijne treinreis terug naar Fijnaart.
  Groetjes,
  Rien en Nel Verhaert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sluit me volmondig bij de vorige schrijfster aan.
  Ik heb er waanzinnig van genoten, en als ik in de sportschool op de roeimachine zat had ik jullie altijd in gedachten anders kon ik het niet volhouden.
  Kees is met de reünie bezig dus Anja zie je hopelijk snel.

  Een diepe buiging voor jullie allebei.

  Groetjes van loes.

  BeantwoordenVerwijderen